miercuri, 17 martie 2010

Problema învăţâmântului la domiciliu dusă mai departe


In data de 16 martie 2010, doamna Oana Osman a publicat în ziarul Capital un amplu articol centrat pe problema învăţământului la domiciliu in Romania. Aici doamna deputat Carmen Axenie spune:
„Am convocat comisiile de specialitate din ambele camere pentru a analiza aspectele concrete ale problemei. Cu colegii din comisia de la Camera Deputaţilor am discutat deja săptămâna trecută, când am trimis o scrisoare oficială şi ministrului Daniel Funeriu, întrebându-l dacă are în vedere soluţionarea problemei învăţământului la domiciliu şi sub ce formă“.

Intreg articolul la adresa:
http://www.capital.ro/index.php?section=articol&screen=index&id=132884&newsletter_link=1&utm_source=newsletter_saptamanal&utm_medium=email

Scrisoarea oficiala adresata d-lui Ministru Daniel Funeriu poate fi descarcata de la aceasta adresa:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari.detalii?idi=22590&idl=1

Asteptam sprijinul dumneavoastră la adresele:
carmenaxenie@gmail.com
audiente_axeniecarmen@yahoo.com
donmazi@yahoo.com



5 comentarii:

  1. Aş fi şi eu interesat de răspunsul domnului ministru. Unde ar trebui să-l urmăresc? Pe situl Camerei Deputaţilor? În presă? Pe acest blog?

    ps/ Apropo, are domnul ministru vreo obligaţie în ceea ce priveşte prezentarea unui răspuns? Sau poate pur şi simplu să „se facă că plouă” şi să uite a mai dea vreun răspuns vreodată?

    RăspundețiȘtergere
  2. Legal trebuie sa raspunda in scris intr=un termen de 30 de zile. Totusi, raspunsul poate fi irelevant , vag sau superficial.
    Cred ca doamna deputat ar trebui sa ceara amendarea legii in acest sens in momentul in care ea ajunge in parlament.

    RăspundețiȘtergere
  3. Succes in ceea ce faceti. Invatamantul la domiciliu trebuie sa fie o alternativa si la noi in tara. Unii parinti sunt competenti si vor sa isi educe copiii acasa.

    Dumnezeu sa va ajute in acest demers.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mult succes! Sper sa se legalizeze invataantul acasa, pentru a avea o alternativa la scoala clasic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai am verificat pe situl Camerei Deputaţilor, unde apare postată interpelarea. Nu văd nici un fel de actualizare, în sensul de a fi un răspuns din partea ministrului.

    Aş avea câteva întrebări: A răspuns ministrul Funeriu în vreun fel la interpelarea Dvs.? Dacă da, unde se poate vedea acest răspuns? Dacă nu, de ce nu a făcut-o până acum? (Nu are obligaţia de a da un răspuns într-un anumit termen? A trecut mai bine de o lună de la momentul interpelării...)

    RăspundețiȘtergere