joi, 16 septembrie 2010

"Voi relua problema învățământului acasă în aceste săptămâni pentru că nu mi se pare o solicitare excentrică a cetățenilor", deputat Carmen Axenie




M-am gândit pe perioada vacanței parlamentare la această chestiune a învățământului acasă și la cum am putea soluționa cererea a mii de familii de la noi. Legea învățământului nu a ieșit încă din Parlament și chiar dacă ar fi ieșit, experiența ultimilor 20 de ani ne arată că toate legile au fost perfectibile. Voi relua problema învățământului acasă în aceste săptămâni pentru că nu mi se pare o solicitare excentrică a cetățenilor români. Dimpotrivă. Am citit cu plăcere un articol recent realizat într-o manieră interactivă despre școala de stat și cea de acasă. Vi-l recomand și dvs. Am reținut cuvintele tânărului istoric, dl Mircea Platon, cu care am concordat pe această și cu care doresc să închid aceste fraze:

"Școala de acasă e redescoperirea învățământului la scară umană, un refuz al modului în care sunt “procesați”, pe bandă rulantă, elevii de azi. Școala de acasă nu crează consumatori și nici rotițe ale sistemului, ci oameni care pot sta pe propriile picioare, educați să fie liberi și responsabili. "

Articolul la care mă refer poate fi găsit la adresa:
http://think.hotnews.ro/mai-are-valoare-scoala-romaneasca-scoala-de-stat-vs-homeschooling.html

2 comentarii:

  1. Stimata doamna Axenie,

    Poate reusiti sa va impuneti cu aceasta initiativa EXCEPTIONALA !
    Faptul ca Mircea va sustine este o garantie a valorii acestei solutii.

    Sarut mana,
    Eugen Marius Badauta
    (Bucuresti)

    RăspundețiȘtergere
  2. ar fi nemaipomenit sa se legifereze si o mare usurare pentru multi parinti

    Doamne ajuta

    Ioan
    tata (5 copii)

    RăspundețiȘtergere