marți, 12 mai 2009

"Sprijin financiar urgent pentru sinistraţii tecuceni ", iată ce a solicitat curând doamna Carmen Axenie




Prin Interpelarea nr.281B/22-04-2009 doamna deputat Axenie Carmen a reluat sprijinirea sinistraţilor tecuceni, uitaţi parcă de autorităţile centrale. Documentul a fos înaintat către dl ministru Ghe. Pogea de la care se aşteaptă un răspuns în zilele următoare. Redam aici textul interpelării


Către: Dl. Ministru Gheorghe Pogea, Ministerul Finanţelor Publice
De la: Deputat Axenie Carmen (PD-L)
Titlul: De ce tecucenii au nevoie urgentă de ajutorul Guvernului
Conţinutul interpelării: Solicitare de sprijin financiar pentru comunitatea tecuceană puternic lovită de inundaţiile catastrofale din anul 2007
Textul interpelării:
Stimate domnule ministru Gheorghe Pogea,
Istoria inundaţiilor din Tecuci vă este cu siguranţă cunoscută, dar cea a efectelor acestor inundaţii merită câteva cuvinte. După estimările specialiştilor, în zilele de 5-6 septembrie 2007, prin municipiul Tecuci au trecut aproximativ 1 mil. de metri cubi de apă, consecinţele acestui „potop” local fiind greu de crezut şi acum: peste 1900 de case lovite (dintre care 383 distruse total, 434 avariate structural şi 1109 cu avarii nestructurale). La aceste pagube, adăugăm cele trei vieţi omeneşti pierdute, 137 de străzi avariate sever, bunuri personale multiple distruse complet. Conform estimărilor autorităţilor locale, valoarea pagubelor numai cu privire la infrastructură se ridică la 23.000.000. lei.
În perioada imediat următoare inundaţiilor, s-au făcut eforturi mari la nivel local pentru a fi identificate şi utilizate urgent resurse necesare ajutorării populaţiei. În paralel, autorităţile locale sprijinite de dl. deputat Mircea Nicu Toader şi de dl. ex-deputat Constantin Petrea, au făcut solicitări către guvernul Tăriceanu pentru obţinerea unor fonduri guvernamentale. Din nefericire, toate apelurile oficiale făcute au rămas fără un ecou semnificativ. Fondurile alocate pentru cetăţenii sinistraţi au fost derizorii în comparaţie cu nevoile reale, aşa încât nici la ora actuală cei mai mulţi dintre ei nu au reuşit să-şi ridice noi locuinţe. Din această pricină, la aproape doi ani de la inundaţii, 195 de persoane locuiesc încă în tabăra de sinistraţi. Pe lângă aceştia, toţi ceilalţi (dintre care pensionari 85%) care şi-au început construcţia caselor, neprimind sprijin pentru manoperă, au îngheţat lucrările.
Consecinţa este una evidentă: Tecuciul se confruntă cu o criză a locuinţelor fără precedent. Situaţia la zi a fost prezentată atât domnului prim-ministru Emil Boc (documentul Primăriei Tecuci cu nr. 52651 din 27.01.2009), cât şi domnului secretar de stat Ioan Andreica (documentul cu nr. 56391 din 06.03.2009). Conştientizăm starea economică delicată a vremii noastre, dar greutăţile ne mobilizează şi mai mult să sperăm în ajutorul dvs. în perioada imediat următoare.
Vă rugăm, aşadar, să faceţi toate eforturile posibile găsirii fondurilor necesare pentru reconstruirea caselor, pentru locuinţe sociale şi pentru infrastructură.

Aşteptăm răspuns scris şi oral.

Cu respect,
Deputat Axenie Carmen (PD-L)

6.04.2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu